SEOPearl SEOPearl  

 





GA Interview Questions  «Prev  Next»

GA Interview Questionss 1

  1. For the "Content by Title" section, how do you determine whether the bounce rate is positive or negative for an individual site?
    Answer:
    1. Select "Content by Title" under the content section.
    2. Select "Comparison View" which appears before "Pivot".
    3. From left to right, you should see the following columns listed.
    1) Page Title 2) Page Views 3) PageViews Change Column 3 Page Views to "Bounce".
  2. What is one way of analyzing trends beneath the "Content" section?
    Answer:
    a) Select "Top Content" b) This display will show you on which days you had the most page views
    1. To compare the metrics a) Pageviews b) Pages/Visit, you have to be at the "Visitors" tab, select "Overview". For the 'Graph Mode", select "Compare Two Metrics"
    1. Pageviews on the left
    2. Pages/Visit on the right.
  3. In Google Analytics Terminology, what is the difference between Visits and Visitors?
    Answer:
    Analytics measures both visits and visitors in your account. Visits represent the number of individual sessions initiated by all the visitors to your site. If a user is inactive on your site for 30 minutes or more, any future activity will be attributed to a new session. Users that leave your site and return within 30 minutes will be counted as part of the original session.
    The initial session by a user during any given date range is considered to be an additional visit and an additional visitor. Any future sessions from the same user during the selected time period are counted as additional visits, but not as additional visitors.
  4. What does the term "Recency" indicate under the "Visitor Loyalty" section of Google Analytics indicate?
    Answer:
    The report isn't about people, or unique visitors. It is about visits. If you have any doubt, look at the column with the numbers in it.
    When you click on "Visitor Loyalty", beneath that you have a tab that says Recency. For the column "Total Visits by period" add up all the visits for each row.
    Now go to the "Visitor Trending" > "Visits" report under the "Visitors" section. The number displayed there should be the same number as was calculated in the first step above.
  5. If a visitor bounces after one page, what is their time on the site?
    Answer:
    '0:00'. The way that Google Analytics calculates average time on site is by subtracting the timestamps between the first and the last pageview of a visit. If a visitor to your site bounced, they by definition only had one pageview. Therefore it is impossible to calculate an average time on site for visitors that bounced because they did not have a second pageview. There is no way for Google Analytics to know exactly when a visitor left the site since no information is sent back to GA when the visitor closes their browser or navigates to a different site.
  6. Where can you find the "length of visit" report?
    Answer:
    "Length of Visit" is found under "Visitor Loyalty" under the "Visitors" section.
  7. What are "referring" sites?
    Answer:
    Any site that links to your site.
  8. Did the traffic help you achieve the goals that you set for your site?
    Answer:
    Question: What are the goals of your site? Aka. (business model)
  9. What does it mean when a referring site that sent traffic to the target site has a high bounce rate (88%)?
    Answer:
    A bounce rate this high suggests that the (target) site is not relevant to what the visitor is looking for. [ J2eeonline.com ' ooportal.com ]
  10. How can one view a "Detail" Report in Google Analytics?
    Answer:
    1. Click on "Referring" Sites beneath traffic sources.
    2. Instead of 5 views appearing on the right hand side, now 6 views appear.
    3. Table, Percentage, Performance, Comparison, Pivot, Detail